Saturday, January 28, 2012

რუსეთის ვიზა

რუსეთის ვიზის აღება შესაძლებელია იმ შემთხვევაში თუ თქვენ გაქვს მოსაწვევი, რომელიც კეთდება რუსეთის ფედერაციაში (1 თვის განმავლობაში)მხოლოდ იმ ადამიანებზე რომლებიც არიან ნათესავურ კავშირში იმ ადამიანთან,რომელიც აგზავნის მოსაწვევს(გაითვალისწინეთ,რომ მხოლოდ ხისხლის
ნათესავები:დედა,მამა,და,ძმა,ბიძაშვილი,მამიდაშვილი,დისშვილი,შვილისშვილი და არა მაგალითად : დის ცოლი,ძმის ცოლი,მამიდაშვილის შვილი და ასე შემდეგ). ვიზის გაპორმება ხდება შემდეგნაირად: რეკავთ შვეიცარიის საელჩოში 291-26-75; 291-27-82 და სთხოვტ ჩაწერას.ამავდროულად ისინი გეკითხებიან მოსაწვევის ნომერს ვინ არის გამომგზავნელი და რა გაკავშირებთ ერთმანეთთან. შემდეგ შედიხართ აი ამ საიტზე:- http://evisa.kdmid.ru/ რეგისტრირდებით (გახსოვდეთ,რომ ნომერი ანუ იგივე იდი და პაროლი უნდა ჩაიწეროთ)
ამის შემდეგ თქვენ აფორმებთ ბლანკს ინტერნეტით შევსების შემდეგ ამოაპრინტერეთ ბლანკი (შენიშვნა: პრინტერი უნდა გქონდეთ გვერდით,დაუშვებელია ბლანკის გადმოწერა და შემდეგ სხვა პრინტერიდან ამობეჭდვა.იმ შემთხვევაში თუ პრინტერი არ გაქვთ ისარგებლეთ ინტერნეტ კაფეებით რომლებიც ყოველ ორ ნაბიჯშია თქვენს ქალაქში) ამოპრინტერების შემდეგ გადაიღეთ ორი სურათი ( 3x4 სმ) და მორჩა დააწეპეთ ბლანკზე. ტელეფონზე გეტყვიან ჩაწერის თარიღსა და საათს უკეთესია თუ მოხვალთ ცოტათი ადრე (15-20 წუთით) როდესაც საელჩოში შეხვალთ ელჩმა შეიძლება დაგისვათ რამდენიმე კითხვა (მაგ: ვისთან მიდიხართ,რატომ მიდიხართ სა ასე შემდეგ.) მთავარია არ დაიბნეთ სა ზუსტად უპასუხოთ რომ ყველაფერი ბლანკში წერია.
გაითვალისწინეთ,რომ ანკეტა უნდა იყოს რურულ ენაზე შევსებული და ნორმალური კალიგრაფიით. წინააღმდეგ შემთხვევაში ანკეტა არ მიიღება.

 ვიზა არის ერთჯერადიც და მრავალჯერადიც ეს გააჩნია თუ როგორი იქნება მოსაწვევი. ვიზა გაიცემა 3 თვის ვადით ხოლო მშობლების შემთხვევაში შესაძლებელია კივედ გაუგრძელოთ ვადა თქვენ ვიზას.(მხოლოდ რუსეთის ფედერაციის ტერიტორიაზე) ვიზის ღირებულებაა 60 დოლარი,რომელსაც საელჩოში ნაღდი ანგარიშსწორებით იხდით.

 ალბათ ყველას დაუუფლება კითხვა ამ ინმფორმაციის წაკითხვის შემდეგ და მე გადავწყვიტე აქვე გაგცეთ პასუხი მათზე

 18 წლამდე ასაკის ბავშვებისთვის ვზის აღება როგორ ხდება? -

 იგივე პრინციპით.ოღონდ თან უნდა გახლდეთ დბადების მოწმობა რომელიც უნდა იყვეს გადათარგმნილი რუსულ ენაზე და უნდა დამტკიცებული იყვეს ნოტარიულად.მშობლის/მშობლების თანხმობა,რომ ისინი თანახმა არიან რომ თქვენ საზღვარგარეთ გაემგზავროთ ასევე გადათარგმნილი და ნოტარილად დამტკიცებული 

მოსაწვევის გარეშე ვიზას ვერ ავიღებ? -

შესაძლებელია მაგრამ მოსაწვევის გარეშე ვიზის ღირებულებაა 500 დოლარი. რას ნიშნავს ერთჯერადი და მრავალჯერადი? ერთჯერადია ვიზა როდესაც შედიხარ სახელმწიფოში და სხვაგან გამგზავრების დროს უკავ შემოსვლის ნებართვა აღარ გაქვს ანუ მხოლოდ ერთხელ შეგიძლია შეხვიდე ამა თუ იმ სახელმწიფოში. მრავალჯერადია ვიზა როდესაც შეგიდზლია მუდმივად დატოვო სახელმწიფო და შიგ დაბრუნდე სანამ ვიზის ვადა არ გამოგელევათ
ბილეთი მაქვს ნაყიდი 20 იანვარს და მე ჩაწერილი ვარ 30 იანვარს რა გავაკეთო? -

ამ შემთხვევაში მოგიწევთ 200 დოლარის გადახდა უფრო ადრინდელი ჩაწერისათვის,ან გააუქმოთ რეისი. ბლაკი შემთხვევით შევავსე ან არასწორად რა რა ვქნა? არაფერი ტუ ის თქვენ საელჩოშო არ გააგზავნეთ.ყრადღება მიაქციეთ ბლანკს აუცილებელია ,რომ ის იყოს თქვენს მიერ შევსებული ან თუ ვინმე შეავსებს თქვენს მაგივრათ მიუთითოთ მისი ვინაობა ბლანკში.ხოლო თუ თვნებ გააგზავნეთ შეცდომითი ბლანკი მას გააუქმებენ და ხელახლა მოგიწევს ჩაწერა და ზემოთ აღნიშნულის წაკითხვა.

 ძნელი არაფერია,მთავარია ყველაფერი კარგად შეასრულოთ ისე როგორც მე მიგითითეთ რადგანაც მე სულ მასე ვაკეთებ და ყველაფერი კარგად იქნება.თუ რაიმე დამატებითი კითხვა გაგიჩნდათ მომწერეთ.ბენდიერი მგზავრობა და წარმატებები>

25 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. მადლობა ამომწურავი ინფორმაციისთვის. იმ ოფიციალური 60 $ -ის გარდა ვიხდით კიდევ რამე თანხას? რადგან 150 ლარი მომთხოვეს საბუთების ჩაბარებაში და ეს ნორმალურია?

    ReplyDelete
    Replies
    1. მე რომ ჩავაბარე საბუთები არანაირი დამატებითი გადასახადი არ მომთხოვეს. მარტო ვიზის საფასური დასგავიხადე 90 დოლარი.

      Delete
  3. ბიძაშვილს თუ შეუძლია მოსაწვევის გამოგზავნა, ბიძას უნდოდა გამოეგზავნა და უარი უთხრეს, მარტო დედა, მამა, და, ძმას შეუძლიაო

    ReplyDelete
    Replies
    1. არა ბიძაშვილს არ შეუძლია........... მეც მიკეთებდა ბიძა მოსაწვევს რომელსაც უარი უთხრეს მაგრამ ის მოქმედი იურისტია და კანონების თანახმად არ ქჰონდათ უფლება რომ არ გაეფორმებინათ. მოსაწვევი გამიკეთეს და ამაზე შემედავნენ რუსეთის საელჩოში რომ არალეგალურადაა და არ მოგცემთო. შემდეგ ბიძამ გადარეკა რუსეთის საგარეო საქმეთა დირექტორის მოადგილესტან რომელმაც გააგზავნა ბრძანება რომ ჩემთვის ვიზა მოეცათ.......ასე ვთქვათ ძნელია ვიზის აღება თუ არ ხარ და ძმა ან მშობელი.

      Delete
  4. გამარჯობა datodex რაღაც შეკითხვები მაქვს და როგორ დაგეკონტაკტო? ეს ჩემი მეილია და მომწერე შენი საკონტაქტო ინფორმაცია iberia-reestri@mail.ru

    ReplyDelete
  5. მეუღლე არის რუსეთის მოქალაქე, ამ შემთხვევაში როდის მომცემენ ვიზას? თუ დაცკარება მინდა ვის მივმართო?

    ReplyDelete
    Replies
    1. როდესაც მეუღლე გაგიკეთებთ მისაწვევს. მოსაწვევი კეთდება 1 თვე და შემდეგ უნდა ჩაგწერონ საელჩოში მეღებაზე. მიხვალთ საბუთებს ჩააბარებთ და 4-5 დღეში მოგცემენ ვიზას. მე მაგალითად 3 დღეში მომცეს. დაჩქარება თუ გინდათ მიდით რუსეთის საელჩოსთან მანდ დგანან ბიჩები რომლებიც ვიზებზე ჩალიჩობენ იქ აჩქარებენ ვიზის გაცემის პროცესს იქ ჩაწერა მოკლედ ჩალიჩობენ მასეთ საქმეებს. მაგრამ მოსაწვევი აუცილებლად უნდა იქონიოთ. + ის ბიჩები რაღაც თანხას გადაგახდევინებენ. უფასოდ არ ემსახურებიან ხალხს/ და მემგონი ყველაფერს გიჩალიჩებენ რაც კი გინდა/

      Delete
  6. გამარჯობა,მოწვევის გარეშე თუ შეიძლება ვიზის გაკეთება და რა დროში.

    ReplyDelete
    Replies
    1. გამარჯობათ, მოსაწვევის გარეშე ვიზის აღება შუეძლებელია, მარგამ თვით რუსეთის საელჩოსთან დგანან ადამიანები ,რომლებიც ამბობენ რომ შესაძლებელია ოღოდ 500$ ღირს.

      Delete
  7. უეჭველი აკეთებენ 500$ ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 წლის წინ, რაგაცა ჩალიჩი დამჭირდა მაგაზე და მასე მითხრეს. უეჭველი ნამდვილად არ ვიცი 100% გარანტიას ვერ მოგცემთ. შეგიძლიათ მიხვიდეთ საელჩოსტან იქნე დგას ხალხი და ჰკითხავს ვიზენზე ვინ ჩალიჩობსო. მე მაგ 2 წლის წინ მითხრეს 500$.

      Delete
  8. ჩვენ გვაქვს სატრანპორტო კომპანია ანუ გვყავს ტრაილერები.თუ არის შესაძლებელი რაიმე ფორმით მძღოლებისთვის რუსეთის ვიზის გაკეთება?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 291-26-75; 291-27-82 ეს საკონსულოს ნომერია. აქ გეტყვიან ზუსტად.(საელჩოში რუსულად უნდა ელაპარაკოთ)

      Delete
  9. გამარჯობა, რაც შეეხება საქმიან(ბიზნეს) ვიზას... არის რომელიმე ფირმის მოწვევით წასვლა შესაძლებელი?

    ReplyDelete
    Replies
    1. გამარჯობათ, რა თქმა უნდა.....მაგრამ ფირმასაც გააჩნია.

      Delete
  10. გამარჯობათ, საკმაოდ ამომწურავად წერია ყველაფერი, მაგრამ იცით რა მაინტერესებს სასწავლო ვიზა როგორ კეთდება? ესე იგი ბიძა ვერ გამომიგზავნის მოწვევას ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. natia zustad eg mainteresebs mec. tu gaiget iqneb mipasuxot

      Delete
  11. გამარჯობათ. ისი დავას დაუწყებენ რომ მოსაწვევი არ გაიცემა დისშვილზე ან ძმისშვილზე. მაგრამ თუ ბიძათქვენმა მიმართა რომ კანონის თანახმათ მათ არ აქვთ უფლება არ მისცენ მოსაწვევი და თუ დააწვა მაშინ იძულებულნი გახდებიან მისცენ მოსაწვევი.

    Перечень представляемых документов:

    Национальный заграничный паспорт (срок действия паспорта должен быть не менее 180 дней со дня окончания срока действия визы, НА ОЧНОЙ ФОРМЕ ОБУЧЕНИЯ-1.6 ГОДА);
    Подлинник приглашения, оформленный в соответствии с российским законодательством;
    Визовая анкета с цветной фотографией размером 3,5x4,5 см (сделанной перед подачей документов, сканировать фотографию с паспорта не разрешается), все графы анкеты должны быть заполнены на сайте visa.kdmid.ru;
    Студенческий билет (если не первый год обучения);
    Сертификат международного образца об отсутствии ВИЧ - инфекции.
    Примечание:

    При оформлении учебной визы несовершеннолетним лицам (до 18лет), к указанным документам обязательно приложение переведенных на русский язык и нотариально заверенных:

    копии свидетельства о рождении;
    согласие родителя/родителей на выезд ребенка из страны.

    ეს კი საჭირო საბუთებია ვიზისათვის

    ReplyDelete
  12. Добрый день! Скажите пожалуйста как записаться в список на подачу документов на оформление визы в Россию. Звонили по телефону 291-26-75 - сказали звоните на 597-79-03-03 - звоним 3 дня, то занято, то отключен, то неберут трубку, то сбрасывают...

    ReplyDelete
  13. გამარჯობათ თუ შეიძლება მითხარით ბიძაშვილს უნდა გამოეგზავნა მოსაწვწვი მაგრამ ბიძაშვილზე უარს გეუბნებიანო სხვა არავინა მყავს ისეთი რომ გამომიგზავნოს რა უნდა გავაკეთო როგორ სხვა რა გზაა კიდევ,და იცით რა მაინტერესებს 7 წელია განქორწინებული ვარ მაგრამ ხელი არა მაქვს გაწერილი აუცილებელია რომ გავაწერო?ხელს შემიშლის ეგ ამბავი ?არ ვიცი სად არის ამჟამად ჩემი ყოფილი ქმარი რო დავუკავშირდე განქორწინების თაობაზე პრობლემას შემიქმნის და რამე ?

    ReplyDelete
  14. გამარჯობათ.
    მაინტერესებს შემდეგი:
    რუსულმა კომპანიამ რო მიმიწვიოს სამუშაოდ (ოფიციალურად), რა დოკუმენტაცია და პროცედურები უნდ გავიარო ან მე ან იმ კომპანიამ იქ და რა ვადის ვიზის მიღებაა შესაძლებელი?

    მადლობთ წინასწარ.

    ReplyDelete
  15. dzalian gtxovt mipasuxot, saswavleblad minda rusetshi wasvla da ra damchirdeba vizis asagebad iqneb mitxrat.

    ReplyDelete
  16. მესაჭიროება ოპერაცია, რომელიც ლენინგრადში კეთდება. აქ უარი მითხრეს. იქნებ დამაკვალიანოთ როგორ შეიძლება ვიზის გაკეთება?

    ReplyDelete
  17. gamarjobat , mainteresebs mosawvevistvis ra sabutebia sachiro? gtxovt mipasuxet

    ReplyDelete